Zagreb este pentru iubitorii de înghețată

Daca esti in cautarea unui loc surpinzator, Zagreb este optiunea perfecta pentru tine. Probabil te intrebi ce ascunde acest frumos orasel din Croatia. In cele ce urmeaza iti voi prezenta cateva obiective ce merita a fi tratate atunci cand iti doresti sa-l vizitezi.

In primul rand trebuie sa stii ca nu sunt curse direct la Zagreb, va trebui sa faci escala la Belgrad. Cazarea se poate face chiar in centrul orasului, preturile fiind unele chiar foarte bune. Pentru o noapte intr-un apartament cu living si bucatarie pretul este de doar 30 de euro. Daca doriti sa folositi transportul in comun, tramvaiul este cea mai buna optiune pentru ca acestea sunt foarte rapide.

Orasul este impartit in doua, partea de sus, a sa plina de cladiri istorice, muzee si biserici si partea de jos, mai cocheta cu cafenele, magazine si biciclete. Acest oras este vibrant si poate constitui destinatia perfecta pentru o vacanta. Cele mai cool baruri si restaurante se gasesc in partea de jos a orasului.

Croatii iubesc cafeaua si inghetata, exista aici inghetata pentru toate gusturile. Sunt multe terase de inghetata cu diferit specific, pe care este musai sa le incercati daca ajungeti in aceasta zona a Croatiei.

In Orasul de Sus este un muzeu al celor mai triste sau haioase despartiri ale oamenilor. Acest muzeu este ceva de vizitat deoarece poti invata foarte multe lucruri, iar faptul ca citesti acele povesti iti poate da idei ce le vei pastra in memorie pentru mult timp.

Piata centrala din Zagreb imbie trecatorii cu divesrele fructe si legume, numai bune pentru degustat, preturile fiind foarte mici si asemanatoare celor din Bucuresti. Catedrala din Zagreb este cel mai vechi monument, datand de 800 de ani, ce a ramas in picioare chiar si in urma unui mare cutremur ce a distrus orasul in 1880.