Viziteaza Tallin, capitala Estoniei

Tallin este o veritabila bijuterie, o minune a Marii Baltice. Capitala Estoniei dispune de toate ingredientele necesare unui sejur memorabil: o ambianta feerica si medievala totodata in orasul vechi, un litoral marginit de comori – plaja Pirita, fortul Patarei, portul si muzeul Seaharbour Plane – o gastronomie variata si surprinzatoare, vestigii derutante din perioada sovietica. Fara sa mai punem la socoteala stilul de viata al localnicilor (baruri, calitatea vietii, wifi si spa-uri la fiecare colt de strada). Iata de ce ar trebui sa vizitezi Tallin, capitala Estoniei.

Plaja Pirita. Un golf care te invita la plaja, indiferent de anotimp. In partea de est a portului Tallin, plaja Pirita se intinde pe o suprafata de 4 kilometri pana la statiunea balneara cu acelasi nume. Este o regiune putin ingusta insa ideala pentru plaja sau o plimbare relaxanta. Estonienii adora sa se plimbe in aceasta regiune. Apa este clara si limpida.

Feerie si anii 80 in vechiul oras. Vechiul oras din Tallin este la doar 10 minute distanta de Seaplane Harbour. Treci pe langa una din portile vechiului oras si vei avea impresia ca intri intr-un univers de basm: stradute marginite de cladiri medievale magnifice care duc spre piata Raekoja, plamanul vechiului oras care adaposteste hotelul orasului in stil gotic, a carei constructie a fost finalizata in anul 1404. O calatorie magnifica in anii 80.

Kalamaja, cartierul modern al orasului. La 30 de minute distanta de orasul vechi, barurile din cartierul modern Kalamaja scot la iveala o atmosfera radical diferita: fostele depozite dezafectate au fost transformate in baruri. Decorul este modern din lemn, atmosfera este calduroasa si clientii numerosi. Preturile sunt mai mult decat rezonabile, berea de calitate.

Bulevardul Narva
va fi cu siguranta pe placul amatorilor de cladiri sovietice din anii 70-80. Cea mai populara atractie este fara indoiala biserica ortodoxa impozanta, situata in mijlocul bulevardului.