Upgrade – unul dintre cele mai bune filme din 2018

Cine nu iubeste SF-ul? Toti cred ca o facem, nu conteaza daca unii mai mult sau altii mai putin, in schimb un lucru este concret, filmul asta ne aduce o gramda de actiune de acest gen si reuseste sa aduca si cateva accente de comedie.

Povestea filmului este bazata pe o mica drama, lucru specific filmelor de actiune, sotia, copii sau iubita sunt ucisi iar sotul, tatal sau iubitul cauta cu orice pret razbunarea, lucru care nu lipseste nici aici, doar ca personajul principal are o “mica” problema, este paralizat. Asa incepe povestea lui Grey personajul principal pe Netflix al acestui film: sotia lui este ucisa iar el ramane paralizat, primul lucru care ne vine in minte este: Cum va reusii el sa se razbune? Ei aici ii vine in ajutor un doctor cu un prototip de chip ceva prelua toate comezile de la creier si il va ajuta sa se miste din nou.

Operatia prin care trece pentru implementrea acestui chip nu este una tocmai complicate, iar efectele ei sunt aproape instantanee: se poate ridica in picioare, poate merge, isi poate misca mainile. Insa cum orice lucru bun vine alaturi de ceva si mai bun, asa a venit si acest chip, alaturi de o voce interioara pe care doar Grey o poate auzii si ea este reprezentata de computerul acestui chip. Aceasta voce interioara, daca o putem numii asa, il ajuta pe Grey sa ia deciziile cat mai bune, sa gaseasca mai repede faptasii crimei din cazul sotiei sale si inclusiv sa ii pedepseasca asa cum merita.

La inceput a fost putin dificil pentru Grey sa se obisnuiasca cu controlul asupra corpului lui, dar imediat cum a observa ca este in impas, lasa totul in mainile chip-ului iar acesta reuseste sa il scoata din incurcaturi de fiecare data, mai ales de moarte.

As putea as mai povestesc o groaza de lucruri despre acest film, dar asta ar insemna sa va dau spoilere, in schimb va recomand sa il urmariti pentru ca nu veti regreta si  cel mai sigur, nu va veti plictisii absolut deloc.