Tipuri De Perne În Funcție De Umplutură

Exista foarte multi factori care iti influenteaza somnul, unul dintre acestia fiind chiar perna. Alegerea unei perne care nu ti se potriveste poate duce la dureri de cap, de spate si de umeri. Tipul de umplutura al pernei este de asemenea un aspect foarte important, ce nu trebuie trecut cu vederea.

In functie de tipul umpluturii, exista mai multe tipuri de perne:

  1. Perne cu umplutura de puf sau pana sau o combinatie intre cele 2:

Sunt facute din puf si/sau pene de rata sau gasca si pot avea diverse grade de umplere si diverse proportii intre puf si pana. Au durata de viata cea mai lunga pentru ca puful si penele sunt materiale naturale care permit pernei sa “respire” si pentru ca elasticitatea  pufului si penei dureaza in timp mai mult decat cea fibrelor sintetice.

  1. Perne cu umplutura din bumbac sau lana:

Sunt hypoalergenice si rezista foarte bine la mucegaiuri si acarieni. Ambele materiale tind sa fie destul de ferme, asa ca daca vrei o perna moale mai bine te orientezi spre alte tipuri de umpluturi.

  1. Perne cu umplutura de fibra de bambus :

Fibrele de bambus au proprietati termoreglante permitand o ventilatie foarte buna si neretinand umezeala, de aceea sunt ideale pentru persoanele cu transpiratie excesiva.

  1. Perne cu umplutura din latex:

Pernele din latex sunt rezistente la bacterii, acarieni si sunt o alegere buna daca suferi de alergii. Aceste perne pot fi de toate formele si dimensiunile.

  1. Perne cu umplutura din spuma de memorie:

Sunt recomandate pentru cei care au gatul sau maxilarul tensionat intrucat se muleaza foarte bine dupa forma corpului in timp ce te misti in somn.

  1. Perne cu umplutura din material sintetic:

Ofera o sustinere buna pentru gat si cap si isi mentin forma un timp rezonabil, durabilitatea lor depinzad bineinteles foarte mult de: tipul fibre folosit, modullor de prelucrare si intretinerea pernei Sunt o alternativa buna pentru cei cu alergii pentr ca pot fi spalate mai des si la temperaturi mai ridicate.