SPA în Turcia

SPA-ul a devenit o activitate foarte populara, majoritatea hotelurilor oferind clientilor numeroase terapii de tip SPA. In Turcia, aceasta traditie a SPA-ului este una de cateva secole, poate chiar milenii.

Numeroase hoteluri din Turcia, imbina traditia cu luxul, oferind clientilor numeroase ocazii pentru a profita de cultura SPA-ului. O baie turceasca nu ar trebui ratata. O terapie prin hammam te va ajuta foarte mult, pregatindu-ti astfel pielea pentru perioadele in care te vei bucura de soare. Acest ritual vine din vremea sultanilor, iar menirea lui este de a curati atat trupul, cat si sufletul.

Masajul cu spume din arome diferite este o caracteristica a SPA-ului turcesc si merita incercat, ori de cate ori aveti ocazia de a intalni un astfel de SPA. Izvoarele termice de la Pamukkale, dar si piscina Cleopatrei sunt o modalitate foarte buna de a te relaxa. Localnicii spun despre aceste locuri, ca te vor ajuta chiar sa intineresti cu 10 ani. Originile acestui loc au o vechime de peste 2000 de ani, atunci cand Imperiul Otoman a cucerit aceste locuri, transformand Hierapolis in statiune balneara.

In zona Pamukkale te poti bucura in voie de beneficiile apelor miraculoase. O zi foarte calduroasa de vara ti se va parea mult mai placuta daca te vei balaci in apele brun-rosiatice caracteristice acestei zone.

Baile cu namol din Dalyan sunt un alt mod de a te relaxa. Acest satuc, situat in sud-vestul Turciei are trei piscine cu namol. O cura de cate 10 minute timp de mai multe zile, se spune ca te va ajuta foarte mult, facandu-ti pielea cu 10 ani mai tanara.

O alta cura, este cea cu pestii chirurg. In statiunea Balikli Kaplica, turistii care se scalda in piscinile cu apa termala, se bucura de pestii care vindeca o boala destul de frecventa a pielii si anume psoriazisul.