Solace, thriller misterios din anul 2015

Filmele care îl au în centrul acțiunii pe Anthony Hopkins mi s-au părut mereu fascinate și pline de poveste, mister și scenariu bine pus la punct. ‘Solance” sau în limba română îl găsiți după denumirea “Premoniții”, a nu se încurcă cu filmul “Premoniția” care este cu totul alt film și alta poveste.

Filmul Project free tv este despre un medium care a ajutat în trecut la deslușirea misterelor și găsirea criminalilor de catre FBI. John Clancy este mediumul în cauza și se retrage din aceasta activitate după ce fiica lui aflata în ultimul stadiu al leucemiei este ucisa.

După moartea fiicei lui, acesta este căutat de către un agent FBI pentru rezolvarea cazurilor unor crime misterioase ce par a avea un același criminal care ii ucide cu o metoda bizara, infigand un obiect lung și ascuțit in ceafa.

Clancy accepta sa colaboreze cu FBI-ul pentru rezolvarea cazului și descoperă ca toate victimele criminalului aveau în comun faptul ca sufereau de boli incurabile ceea ce îl face sa retrăiască drama prin care a trecut cu fiica sa. Ce urma sa afle Clancy era faptul ca ucigașul era tot medium și se afla mereu cu un pas înaintea lor.

Când Clancy realizează ca de partea cealaltă se afla un criminal cu abilități de medium și ii pune pe piste greșite, începe sa se îngrijoreze ca nu ar putea avea control asupra cazului și aproape ca renunță.

Când detectivul Joe, moare fiindcă se afla în ultimul stadiu al leucemiei, Clancy continua cazul și începe sa facă săpături legate de criminal. Ba mai mult începe sa se apropie și de agentul Katherine Cowles, pe care la început nu prea o vede în stare de a lucra la acest caz. Clancy vede în ea pe fiica lui pierdută în lupta cu boala incurabila și isi dorește sa o protejeze după ce are o viziune în care aceasta moare ucisa de un glonț.

În final criminalul se dovedește a fi într-un fel ciudat în slujba binelui căci dorința lui este aceea de a curma suferință celor care suferă de boli incurabile și oricum nu mai au șansă la o viață normala. Desi dacă stam sa gândim logic nu pare greșita inițiativa acestuia, este totuși imoral sa hotărăști destinul cuiva.

Clancy nu este de acord cu ceea ce ii spune criminalul despre modul lui de a ucide și de ce alege sa o facă, astfel ca in final îl ucide salvând-o pe Katherine.

Finalul filmului arata cum Clancy o ucide pe fiica lui pe patul de spital deoarece nu mai suporta sa o vadă în chinurile durerii, probabil de aici si remușcările si faptul ca se regăsește in criminalul pe care l-a identificat.

Filmul este unul destul de bun dar nu chiar cel mai bun din cariera lui Anthony Hopkins, l-aș pune pe lista firmelor de duzina si mediocru ca acțiune si scenariu insa la capitolul actori are nota 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.