Seva de mesteacăn, apa de cocos… chiar sunt atât de benefice?

Ape, sucuri, ceaiuri… bauturile care sunt laudate datorita faptului ca ne purifica organismul, ca ne intaresc sistemul imunitar sau ca ne fac plinul de energie sunt din ce in ce mai populare.

Iata insa mai multe cuvinte despre aceste « potiuni magice » care vor sa ne faca doar bine.

Seva de mesteacan, ideala pe timp de primavara. Seva de mestecan este un concentrat de elemente benefice. Este diuretica datorita bogatiei sale in minerale, favorizand eliminarea mai blanda a toxinelor. Poate remineraliza in caz de oboseala sau de dureri articulare.

Este benefica sau eficienta daca este luata primavara, atunci cand este « proaspata ». In rest, in timpul anului, este pasteurizata, pierzandu-si din nutrientii sai benefici.

Apa de cocos, de luat in mici doze dupa sport. Nu o confunda cu laptele de cocos. Acest lichid translucid, care nu contine prea multe calorii si care contine in mod natural foarte multe minerale, potasiu mai ales, este foarte interesant pentru a regla tensiunea arteriala. Este de asemenea, foarte bogata in enzime digestive.

Sucul de Aloe Vera, contra arsurilor de stomac. Gelul de Aloe Vera se foloseste deja pentru a trata arsurile sau pielea inrosita de la stat la soare. Dar frunzele sale stoarse, dau un suc mult mai lichid. Pe cale interna, acesta poate calma durerile legate de refluxul gastro-esofagian deoarece mucilagiul sau poate tapa esofagul si mucoasa intestinala.

Este foarte eficient daca alegi un suc pur cu peste 99% suc de Aloe Vera. Sau un gel proaspat de Aloe Vera de baut de baut, mai gros si deci mai eficient contra arsurilor la stomac.

Ceaiurile detox, pentru un plus de vitalitate. Anumite plante depurative sau drenante pot facilita munca organelor de eliminare- ficat, intestine, rinichi sau piele. Acestea vor elimina astfel mai usor toxinele legate de excesele alimentare, de poluare sau de o perioada de stres mai intens.

Sunt foarte eficiente daca le alegi bio, pe baza de plante intregi si daca as0ciezi 2-3 in functie de nevoi. In mod evident, nu mai trebuie sa consumi dulciuri sau mezeluri si sa bei alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.