Samsung Galaxy S20 sau S10 – care sunt diferențele?

Samsung tocmai a dezvaluit noile modele din gama S20, smartphone-uri care ar trebui sa serveasca drept model in industrie. Insa care sunt diferentele intre S20 si predecesorul sau, S10? In timp ce gama S20 tocmai a fost dezvaluita nu putem sa nu ne intrebam care sunt diferentele dintre aceasta gama si precedenta.

Design apropiat de Galaxy Note.  Samsung a gasit de cativa ani formula castigatoare si o declina azi pe majoritatea din smartphone-urilor sale, ameliorand-o putin cate putin, de-a lungul modelelor scoase pe piata. Daca rezultatul era deja excelent cu S10, S10+ si restul modelelor din gama, S20 merge si mai departe. Regasim acelasi design cu doua carcase din sticla mentinute de un cadru din aluminiu. Marginile sunt mai fine si ecranul continua sa isi reduca marginile curbate pe laturi. Samsung a inteles ca aspectul estetic este deosebit de important pentru utilizatori. Samsung s-a inspirat aici putin de la designul lui Galaxy Note. O alta diferente majora exista in privinta marimii. Acolo unde S10 a optat pentru un ecran de 6,1 inchi, Galaxy S20 propune un ecran de 6,2 inchi. O crestere care ramane rezonabila mai ales ca ar trebui sa ofere si o mai buna autonomie. S20+ castiga in plus 0,3 inchi la diagonala.

Ecran, magia celor 120 Hz. In ceea ce priveste ecranul, ramanem la obisnuitul QHD+, compatibil HDR10+ insa cu o rata de refresh mai mare, de 120 Hz ceea ce permite o mai mare senzatie de fluiditate la utilizare.

Foto si video la onoare. Pe langa ecran, un alt aspect important pentru Samsung este aparatul foto. Anul acesta, marca vrea sa dea lovitura cu S20 Ultra. Insa nici Galaxy S20 si S20+ nu sunt neglijate si profita de modificari notabile, in raport cu S10 si S10+. Sa ne amintim de configuratie :

-senzor principal de 12 mmpi objectiv f/1,8 ;

-modul ultra unghi larg de 12 mpx, f/2,2 ;

-senzor de 64 mpx, obiectiv f/2,0 ;

– senzor ToF (doar pe Galaxy S20+).

Acest senzor de 64mpx ii permite telefonului sa filmeze in 8K la 30 de imagini pe secunda. O premiera pe piata smartphone-urilor. Chiar si ZTE Axon 10S Pro, primul smartphone cu procesor Snapdragon 865 nu filmeaza decat in 4K, la fel ca S10.

Pret. Anul acesta, Samsung a decis sa nu creasca pretul pentru S20 si S20+ care adopta acelasi tarif ca S10 si S10+ la lansare, adica 909 si 1009 euro la care se adauga 100 de euro daca vrei 5G si 12 GB memorie vie.

Un comentariu la „Samsung Galaxy S20 sau S10 – care sunt diferențele?”

Lasă un răspuns