Pot reduce animalele de companie stresul?

Stresul ne acapareaza pe toti. Fie ca avem mult de invatat pentru sesiune, fie ca este o perioada mai dificila la job, la un moment dat fiecare dintre noi trecem prin niste momente mai putin placute. Cautam intotdeauna refugiul in anumite lucruri, evenimente sau iesiri, insa uitam ca un animal de companie ne poate ajuta sa trecem cu brio peste momentele dificile din viata.

Animalele de companie au o multime de trasaturi terapeutice, unele mai cunoscute decat altele. Practic, partenerul blanos din casa poate contribui intr-un mod foarte pozitiv pentru sanatatea noastra mintala. Acestea au inclusiv efecte pozitive asupra tensiunii arteriale sau asupra anumitor hormoni. 

Animalele de companie reduc hormonii care cauzeaza stresul. 
Practic, prin simplul fapt ca ne alintam pisica si o ascultam cum toarce, ne poate ajuta sa depasim intr-o oarecare masura stresul cu care ne luptam. Atunci cand vedem ca animalul nostru de companie se simte fericit si indragit, atunci el ne va schimba si noua mult starea de spirit.

Animalele de companie ne ajuta sa tinem tensiunea arteriala sub control.
Conform studiilor facute asupra relatiei dintre om si animalele de companie, s-a depistat faptul ca acestea promoveaza relaxarea, de unde duce la atenuarea simptomelor de stres si la reducerea tensiunii arteriale.

Animalele de companie te vor face sa uiti de stres
Poate te gandesti ca esti foarte stresat, insa acesta s-ar putea sa fie doar un stres aparent. Pentru a mai uita de probleme, doar ia-ti cainele la o plimbare scurta de cateva minute pe afara si priveste-l cum se bucura de micile bucurii ale vietii, cu siguranta te va face sa te simti mai bine si mai increzator.

Animalele de companie pot oferi o reala terapie
Daca suferiti de o boala psihiatrica sau mentala, atunci mai mult ca sigur medicul cu care interactionati s-ar putea sa va recomande achizitionarea unui caine. De asemenea, pentru anumite boli, medicii pot sa va ajute pentru a obtine un caine care are un certificat care atesta faptul ca este un bun ajutor si un suport emotional benefic starii de sanatate.

Acestea fiind spuse, daca nu aveti inca un animal de companie, puteti alege linistit un caine sau o pisica, sau de ce nu, un iepure de casa.