Telefoanele noastre inteligente au transformat extrem de mult modalitatea in care comunicam in marea perioada a timpului, a modului in care lucram, iar daca este sa fim sinceri, a modului in care traim. Cu toate ca telefoanele inteligente fac foarte multe lucruri in momentul de fata pentru noi, intotdeauna vom avea cateva suspiciuni despre acestea. Cele mai mari griji si preocupari ale oamenilor atunci cand se refera la telefoanele lor este reprezentata de problemele de sanatate pe care le pot cauza.

De ani de zile exista temerea ca telefoanele noastre mobile pot duce la aparitia unor tumori cerebrale. Pana la urma este o ingrijorare cat se poate de rezonabila. Telefoanele emit niste unde radio, ele reprezentand pana la urma o forma de radiatii, iar cu totii stim ca expunerea la anumite tipuri de radiatii, cum ar fi de exemplu, razele X, pot provoca diferite boli, cum ar fi bineinteles cancerul.

Totusi, pana in momentul de fata nu s-a demonstrat exact faptul daca telefoanele inteligente pot provoca tubori cerebrale. Bineinteles, au fost facute zeci de teste, unele mai infricosatoare decat altele. Spre exemplu, s-a folosit un ou care a fost asezat intre doua telefoane aflate intr-o convorbire, iar dupa 24 de ore acesta era deja fiert. Bineinteles, experimentul a aratat faptul ca vorbitul un timp indelungat la telefon afecteaza, insa cu siguranta nimeni nu se expune atata timp, iar, de asemenea, nici creierele noastre nu se comporta precum un ou de gaina.

Bineinteles, mai sunt si altele, insa acesta este cel mai cunoscut. Telefoanele mobile sunt relativ noi in vietile noastre, iar o eficienta exacta cu privire la faptul ca sunt cancerigene nu este posibila in momentul de fata.

Cu toate acestea, daca doriti sa va simtiti in siguranta, cel mai bine ar fi sa nu folositi foarte mult telefonul in convorbire, iar daca job-ul tine de a vorbi mult la telefon, cel mai bine ar fi sa mergeti pe variante altenative, cum ar fi castile sau sa puneti telefonul pe speaker daca imprejurimile vi le ofera. Nu in ultimul rand, de evitat ar fi faptul sa dormiti seara de seara cu telefonul sub perna sau in invecinatatea capului.