Plantele aromatice, alimente detox care te ajută la digestie

Cimbru, busuioc, coriandru….ierburile aromatice sunt cele care parfumeaza de minune pestele, carnea sau legumele. Dar sunt foarte utile si pentru detox sau pentru a digera mai usor. De consumat deci fara moderatie, mai ales atunci cand esti la regim.

In ceea ce priveste savorile, ierburile aromatice sunt cele mai bune. Dar au in acelasi timp, o multime de atuuri atunci cand vine vorba despre sanatate.

Iata deci 3 motive pentru care ar trebui sa apelezi mai des la ierburile aromatice.

Ierburile aromatice contin putine calorii. Nu au mai mult de 15-30 de calorii pe 100 de grame. Deci nu afecteaza prea tare balanta energetica. Mai ales ca rar folosim mai mult de 20 de grame, adica un mic buchet. In plus, te ajuta sa folosesti in acelasi timp, mult mai putina sare.

Ierburile aromatice sunt foarte bogate in clorofila. Aceasta substanta antioxidanta este indispensabila pentru a lupta contra problemelor cauzate de radicalii liberi, responsabili cu maladii vasculare sau cancer.

Ierburile aromatice mai contin si vitamina K. Aceasta vitamina este indispensabila pentru coagularea sangelui. Ajuta de asemenea calciul sa se fixeze pe oase.

Busuioc, patrunjel sau coriandru….ce plante sa aleg in functie de beneficiile lor?

Cimbru. Aceasta planta aromatica contine fenoli cu proprietati antiseptice. Permite deci lupta contra afectiunilor cailor respiratorii si favorizeaza eliminarea de metale grele.

Tibuleta. Este o planta ce poate favoriza circulatia sanguina. Contine si vitamina C, carotenoizi si flavoinoizi care pot proteja si intari peretii vaselor de sange.

Busuiocul. Te ajuta sa lupti contra problemelor digestive datorita acidului rozmarinic pe care il contine si care este un puternic antioxidant.

Patrunjelul. Aceasta planta aromatica contine clorofila si compusi fenolici care pot purifica gura si combate respiratia neplacuta.

Rozmarinul. Aceasta planta mediteraneana contine flavonoizi cu virtuti stimulante care pot ameliora secretia bilei, un lucru ce duce la purificare ficatului si la relansarea bunei sale functionari.

Plantele aromatice se pot folosi pentru a aromatiza sarea. Poti pune intr-un mojar sarea grunjoasa si plantele aromatice uscate pe care vrei sa le amesteci. Zdrobeste totul si pastreaza sarea intr-un borcan ermetic.

Dar plantele aromatice se pot si congela. Dupa ce le-ai spalat foarte bine, le poti marunti si pune intr-un recipient pentru gheata cu apa peste ele. Isi vor pastra astfel gustul si aspectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.