Până la Xiaomi Mi 6, producătorul lansează Mi 5c

In Asia, Xiaomi Mi 5 a devenit deja un brand, dupa ce din aceeasi gama “Mi 5”, au mai fost lansate si telefoanele “Mi 5s” sau “Mi 5s Plus”, in timp ce cel ce a deschis seria este modelul Mi 5. Astfel, se pare ca acestia pregatesc lansarea unui nou model, denumit Xiaomi Mi 5c, urmand ca acesta sa isi faca aparitia pe piata asiatica o data cu data de 6 decembrie, informatia oferita de o sursa din China.

In timp ce ultimul lansat, Xiaomi Mi 5s, are un pret de pana in 250 de dolari, se pare ca Mi 5c nu va depasi suma de 150 de dolari, ceea ce inseamna ca este un terminal low-end, chiar daca din pucnt de vedere al specificatiilor tehnice acesta sta destul de bine, in unele imagini fiind observat chiar si faptul ca ecranul este putin curbat.

 Este de asteptat ca smartphone-ul sa soseasca in doua variante: de 5.2 si 5.5 inch, asemeni modelului Mi 5s, renuntandu-se la procesorul Qualcomm Snapdragon 821. Este de asteptat ca pe Mi 5c sa avem un procesor octa core tactat la 2.2 GHz, insa nu este specificat modelul, fiind destul de probabil sa fie unul bazat pe arhitectura proprie.

De altfel, nu este exlusa posibilitatea ca pe Xiaomi Mi 5c sa avem arhi-cunoscutul Snapdragon 625/626. Pe langa procesor, este de asteptat sa ni se mai ofere si o memorie RAM de 3 GB, in timp ce spatiul de stocare va fi de 64 GB, nespecificandu-se nimic despre un eventual slot pentru microSD.

Display-ul urmeaza a fi unul Full HD, in timp ce caera principala sa ofere poze la o claritate de 12 megapixeli, camera destinata pozelor “selfie” sa aiba un senzor de 8 megapixeli. De altfel, scanner-ul de amprente este si el la posturi, acesta fiind plasat chiar in butonul Home. Este de asteptat ca si Xiaomi Mi 5c sa aiba o autonomie destul de mare, tinand cont ca producatorul tine sa puna in evidenta acest fapt.