Netflix si documentarele care te inspira sa calatoresti

De la Amazonia pana in Arctica, trecand si prin Jamaica, iata care sunt documentarele Netflix care te vor face sa vrei sa calatoresti mai mult si sa descoperi noi teritorii.

Doar daca esti un mare explorator ai mai vazut pana acum aceste peisaje. Sunt peisaje sublime, presarate in cele patru colturi ale lumii. O poti lua deci pe urmele unui shaman in Amazonia, pe cea a surferilor pasionati pe apele inghetate ale Arcticii, poti descoperi Algeria salbatica…. Deci aceste documentare Netflix sunt cele care ne deschid larg o fereastra inspre pamanturi necunoscute.

Tales by light. Unde? Peste tot in lume. Acest documentar urmeaza fotografii si realizari peste tot in lume si dezvaluie intr-o alta lumina, de-a lungul a trei anotimpuri, unele din cele mai frumoase destinatii din lume. Vei gasi aici peisaje minunate, oameni noi, culturi noi si animale noi. Si vei vrea si tu cu siguranta sa le descoperi.

The Goop Llab. Unde? In Jamaica, USA. La comanda lui Goop, atat un site internet unde poti gasi cele mai sanatoase sfaturi cat si o marca de cosmetice Gwyneth Paltrow a reusit sa creeze un adevarat imperiu. Dependenta de alternative naturale si metode sanatoase, aceasta continua sa exploreze, prin intermediul acestui documentar inedit procedee mai interesante sau mai uimitoare care ne pot ameliora starea de bine si care ne pot linisti spiritul. Exemplu- ciupercile halucinogene din Jamaica sau terapia cu frig de pe lacul Tahoe.

Fishpeople. Unde? In oceanele din cele patru colturi ale lumii. Urmarind sase persoane care au un lucru in comun- faptul ca traiesc si lucreaza foarte aproape de mare, acest documentar ne duce mai aproape de ocean. Surferi, forografi acvatici, scafandri… sub obiectivul lui Keith Malloy descoperim lumea submarina si beneficiile sale asupra mentalului.

Our Planet. Un documentar care ne va plimba prin intreaga lume prin intermediul celor mai frumoase peisaje, a unei faune si flore minunate si a unei naturi salbatice. Este un documentar foarte ambitios care vrea sa ne prezinte si impactul schimbarilor climatice asupra planetei noastre.

Chasing Coral. Unde? In oceanele din sud. Intr-un demers ecologic, acest documentar urmeaza oameni de stiinta, scafandri si fotografi din lumea intreaga. O mare campanie deci pentru a manifesta pentru protejarea recifilor de corali si pentru a impiedica disparitia lor.

The World’s Most Extraordinary Homes. Aici vom calatori in lumea intreaga pentru a descoperi cele mai frumoase comori arhitecturale. Vom ajunge deci prin Mediterana, prin partea rurala a Spaniei, pe o insula in Norvegia… arhitectii Piers Taylor si Caroline Quentin traverseaza lumea pentru a descoperi cele mai uimitoare si mai originale cladiri sau case.

The Last Shaman. Afectat de o depresie incurabila, James isi da 12 luni pana se va sinucide, in aceasta ultima incercare sau ultima sansa merge in padurea amazoniana pentru a cauta un saman capabil sa ii salveze viata.

Un comentariu la „Netflix si documentarele care te inspira sa calatoresti”

  1. Pacat ca toate calatoriile de anul acesta au fost anulate sau reprogramate pentru anul viitor. Chiar am vazut si eu pe watch free tv shows astfel de documentare despre calatorit si abia astept sa treaca pandemia pentru a pleca intr-o vacanta.

Lasă un răspuns