Masajul Tantra, o călătorie senzuală

Masajul Tantra este un dialog al atingerilor, duce la trezirea dorinței sexuale, a senzualității, sublimează sexualitatea și redimenionează viața sexuală. Tantra și masajul Tantra propun dezvoltarea conștiinței de sine, de trup, de minte, de energie, integrarea în Univers. Prin intermediul masajului Tantra devii conștient de sine și de celălalt.

Ce este o chakră?
Chakra înseamnă “roată” în limba sanscrită. Aceste roți sau vortexuri (conuri de energie) primesc, transformă și distribuie în corp energia subtilă numită prana sau chi. Chakrele sunt centre energetice, cele mai importante sunt situate de-a lungul coloanei vertebrale. Energia curge prin corp de la o chakră la alta prin canale invizibile. Prin intermediul acestor roți energetice (chakre) energia fundamentală este distribuită unui număr de organe. Aceste curente de forță-energie animă ființa umană la nivelurile de conștiință și psihic, precum și sănătatea corpului, pentru că totul este legat.

Fiecare chakră joacă un rol fundamental asupra întregului sistem nervos și a fiziologiei noastre, dar și asupra comportamentului nostru. Pentru a exprima calitățile noastre principale, iubirea, sexualitatea, senzualitatea, echilibrul, curajul, comunicarea, încrederea în sine, înțelepciunea etc. chakrele noastre trebuie să fie deschise, deblocate. Dacă sunt închise, pot apărea probleme, blocaje și stress-uri de varii natură rămân în corp. Pentru a trăi în armonie, toate chakrele noastre trebuie să fie deschise și în sinergie. Acest moment îți permite să devii conștient de sine și de sentimentele tale, este o călătorie tantric senzuală în universul emoțiilor și al energiei sexuale.

Cele 7 chakre importante sunt:
– Muladhara sau chakra rădăcină, situată la nivelul perineului și a coccisului, este legată de elementul Pământ, materie, forța vitală a corpului.
– Swadhistana sau chakra sacrală, situată deasupra organelor sexuale, este legată de elementul apă, gestionează sexualitatea și în special hormonii noștri sexuali.
– Manipura sau chakra solară, situată în zona plexului solar, este legată de elementul foc, de organele digestive, gestionează emoțiile, încrederea în sine.
– Anahata sau chakra inimii, situată în centrul toracelui, este legată de elementul aer, gestionează inima și iubirea.
– Vishuddha sau chakra gâtului, situată la nivelul gâtului, este chakra comunicării.
– Ajna sau chakra frunții sau al treilea ochi, situată între sprâncene, este legată de ochi, de sistemul nervos, de cunoaștere și intuiție divină.
– Sahasrara sau chakra coroanei, situată în zona creștetului, ne conectează la esența divină.

Masajul Tantra în cadrul unui salon de masaj profesionist din Bucuresti
La un salon de masaj autentic, un masaj Tantra reușit este bine pregătit, fără grabă, totul se face încet și ușor. Maseuzele experimentate în arta masajului te vor purta într-o dulce voluptate, atingerile sunt delicate, mișcările vor lega toate părțile corpului. Vei simți combinații de diferite atingeri pe cele 7 chakre, adica punctele energetice ale corpului, atingeri lente, încete și ușoare, amestecuri de frământare, presiune ușoară și efleuraj. Mâinile profesioniste ale maseuzei vor cutreiera pe întreg corpul tău, producând o sumă de senzații care trezesc, fac să vibrezeze și să se înfioare de plăcere toate părțile corpului tău.

Scopul masajului Tantra nu este pierderea energiei
Zonele erogene sunt atinse și stimulate, eliberând și revigorând circularea liberă a energiilor sexuale. Este un moment de trezire intensă a senzualității. Simțurile trezite și respirația profundă creează o stare de abandonare benefică.