Istoria parfumului

Conform studiilor şi descoperirilor făcute de către cercetători, primele parfumuri au fost făcute acum aproximativ 4.000 de ani în Pyrgos, Cipru. Cuvântul ”parfum” provine din limba latină, de la cuvântul ”per fumus” care înseamnă ”prin fum”. Parfumurile se pot grupa, după materialele din care au fost create în:

Florale – Evident, parfumuri în compoziţa cărora există unul sau mai multe tipuri de flori.
Chypre – Acestea sunt parfumuri produse dintr-un amestec de bergamote, mușchi de stejar, patchiouli, și labdanum.
Aldehidice – Parfumurile aldehidice sunt alcătuite dintr-o compoziţie de substanţe chimice diferite.
Lemnoase – În acest gen de parfumuri îşi fac cel mai mult simţită prezenţa esenţele lemnoase precum santal şi cedru.

Mai există şi alte categorii de parfumuri însă cele mai cunoscute şi folosite sunt cele 4 pe care le-am introdus în lista de mai sus şi care de altfel sunt folosite la creearea atât a parfumurilor bărbăteşti cât şi la parfumuri damă sau unisex.

Arta parfumurilor, la fel ca multe alte industrii s-a dezvoltat în timp, totul pornind din Egipt şi din Mesopotamia Antică ajungând însă cunoscută şi în Europa de Vest abia în 1221.

În prezent oamenii nu se mai obosesc să cutreiere magazinele pentru a găsi parfumul care să-i caracterizeze perfect şi cu ajutorul căruia să facă impresie bună în cadrul diverselor evenimente la care sunt invitaţi şi participă ci totul se desfăşoară într-o manieră mult mai simplă, parfumurile de orice gen, preţ, tip pot fi achiziţionate cu doar câteva click-uri stând în casă, în faţa calculatorului deoarece pe internet sunt foarte multe magazine online parfumuri originale în stocul cărora se regăseşte o gamă largă de parfumuri care pot îndeplini cerinţele oricărei persoane oricât de pretenţioasă ar fi din pricina faptului că astfel de magazine comercializează atât parfumuri produse de către brand-uri renumite precum Chanel, D&G, CK cât şi parfumuri cu un preţ mai accesibil produse de către firme mai puţin cunoscute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.