Feng Shui – Ce Este Și De Unde Provine

Feng Shui este o metoda puternica de a experimenta mai mult echilibru, bucurie si inspiratie. Arta chineza antica si stiinta de Feng Shui iti ofera instrumentele necesare pentru a crea echilibru si armonie in imprejurimi, care te ajuta sa mergi mai departe cu usurinta. Unul dintre principiile de baza ale Feng Shui-ului este ca esti influentat de tot ce te inconjoara.

Atunci cand spatiul este umplut cu energie pozitiva si simboluri, te simti fericit si motivat. Pentru a simplifica, obiectivul tau este sa maximizezi energia pozitiva, si sa minimizezi energia negativa. Unii oameni se tem ca locuinta lor nu poate fi remediata, dar, din fericire, 95% dintre probleme au solutii viabile si necostisitoare. Feng Shui-ul iti ofera o varietate de tehnici pentru a creste, modera si circula energia, care creeaza in cele din urma armonie si pace.

Cuvintele Feng Shui inseamna “vant” si “apa”, care sunt cele doua forme esentiale ale energiei naturale de pe pamant. Fara aer si apa, vom pieri. Atunci cand ambele sunt echilibrate, natura este in armonie. Ne-am inceput existenta aproape de natura, si trebuie sa aducem proprietatile ei vindecatoare in corpul nostru si in imprejurimi, in scopul a prospera.

In China antica, Feng Shui-ul a fost folosit pentru prima data pentru a localiza site-urile cele mai favorabile pentru a ingropa stramosii, si pentru a gasi cele mai bune locuri pentru a construi palate, monumente si cladiri guvernamentale. Chinezii s-au axat pe influentele invizibile ale energiei, deoarece au simtit ca viata lor era strans legata de mediul lor. Ei considerau ca o locatie favorabila va aduce sanatatea si norocul de partea lor. Chinezii au ajuns la concluzia ca, daca o persoana echilibreaza energia din jurul ei, aceasta va duce o viata prospera si armonioasa.

Multe scoli diferite de Feng Shui activeaza in intreaga lume. Exista idei puternice in principiile de baza, iar una dintre ele este conceptul de Yin si Yang. Energia Yin este feminina, receptiva, lenta si blanda, in timp ce energia Yang este masculina, activa, rapida si puternica.