Facebook se folosește de locația ta

Facebook este cunsocut pentru faptul ca isi spioneaza utilizatorii si capata multe informatii, de mutle ori neautorizate despre acestia. Una dintre cele mai recente stiri legata de acest lucru este faptul ca Facebook se foloseste de locatia ta pentru a-ti sugera noi prieteni, cu toate ca exista probleme cand vine vorba despre securitate.

Este un lucru demn de remarcat cum un singur prieten adaugat pe facebook, deschide o portita catre alti prieteni de care probabil ai fi interesat. Un astfel de exemplu este atunci cand iti adaugi in lista de prieteni un vechi coleg de scoala sau de faclutate.

In mod cert, Facebook iti va recomanda mai multi prieteni pe care sa-i adaugi, desi tu nu ai cerut acest lucru. Daca vei adauga un partener de afaceri sau un membru al familiei, exact acest lucru se va intampla. Desi este cunoscut faptul ca Facebook spioneaza contactele de telefon atunci cand este integrat in acesta, pentru a propune mai multi prieteni, acest lucru referitor la locatie este unul destul de nou.

Avand in vedere aceste lucruri, se pare ca noi probleme de securitate vor aparea pe masura ce timpul va trece. Daca Facebook pune la dispozitia utilizatorilor, membrii aflati in imediata apropiere acest lucru este destul de riscant pentru ca ar putea aparea cazuri grave cum ar fi rapirile. Pentru a renunta la acesta functie se poate dezactiva cu usurinta la serviciul de localizare, pe care Facebook il recomanda utilizatorilor sa-l aiba mereu activ.

Daca se va face acest lucru, atunci posibilitatea ca Facebook sa mai fie cu ochii pe mobilul sau pe device-ul tau va fi mult mai mica. O alta modalitate la care utilizatorul de rand ar putea apela este sa-si securizeze datele printr-un proxy sau sa foloseasca alte metode cunoscute de securizare, astfel incat locatia sa nu-i poata fi aflata.