Facebook despre contorizarea clipurilor video

Facebook a admis faptul ca nu face o contorizare corecta a vizionarilor clipurilor video, timpii de vizionare fiind mult mai exagerati decat in mod normal. Facebook a recunoscut faptul ca o mica eroare ar putea cauza cresterea numarului de vizionari a clipurilor.

Cu toate acestea, aceasta mica eroare pare sa fi scapat dealungul anilor, ramanand neobservata pana recent, cand in sfarsit, acestia au admis faptul ca vizionarile clipurilor de pe facebook sunt eronate. Acestia au mai facut referire si la durata medie de vizionare.

Durata medie de vizionare este definita ca timpul total petrecut de un utilizator la un clip video, impartit la numarul celor care au urmarit acel clip. In teorie, aceasta modalitate de contorizare al timpului de vizionare este una eficienta, cu toate acestea, se pare ca s-au strecurat cateva erori cand vorbim despre acest timp de vizionare.

Formula de calcul a vizionarilor, nu a tinut cont de vizionarile mai mici de 3 secunde, generata de functia de auto-play pe care Facebook a creat-o recent. Ca o prima si majora consecinta a acestui fapt, numeroase companii au primit date eronate cand vine vorba de timpii de vizionare a clipurilor, iar acest lucru a fost unul negativ deoarece informatiile detinute de companii nu sunt cele corecte.

Eroarea de calcul a produs o umflare a timpului mediu de vizionare cu aproximativ 60-80%. Facebook a mentionat ca aceasta eroare nu afecteaza modul de facturare, preturile ramanand aceleasi. Faptul ca aceasta eroare a trecut neobservata si mai mult decat atat, numeroase companii nu s-au plans de aceasta eroare, chiar daca era cunoscuta public, de mai bine de o luna, ne face sa credem ca facebook avea beneficii majore din aceasta eroare, iar companiile si ele puteau profita de ea. Probabil din aceasta cauza, nu a fost rezolvata intr-un timp mai scurt.