Dinți frumoși și sănătoși

Sănătatea dinților este esențială nu doar pentru aspectul fizic ci și pentru evitarea îmbolnăvirii acestora.
Încâ din bătrâni se zonește că durerea de dinți este una dintre cele mai greu de suportat și cu toții am trecut la un moment dat prin aceste dureri.

Pentru a evita îmbolnăvirea dinților cel mai important este să îi îngrijești cât se poate de bine și corect.
Recunoaștem că uneori uităm să ne periem dinții de două ori pe zi și mai ales faptul că nu știm să îi periem corect.

Un periaj trecbuie să dureze în medie în jur de 15-25 de minute și trebuie făcut corspunzător. Perii periuței trebuie să nu fie nici prea tari pentru a nu rupe gingiile dar nici foarte moi deoarece nu pot pătrunde în profunzime pentru a curăța toate resturile rămase.

Folosirea aței dentare după fiecare masă, ajută la îndepărtarea resturilor și va face periajul mai ușor și poate chiar mai plăcut.

Vizitele la dentist nu trebuiesc evitate, deși teama ne copleșește în cele mai multe cazuri, este necesar să o înfruntăm pentru a nu ajunge prea târziu când sănătatea dințiilor este deja compromisă.
Dentistul nu trebuie să fie ultima soluție! Cu un periaj corect și o îngrijire corespunzătoare, vizita la dentist ar trebui să rămână doar o rutină și nu o necesitate.

Dentistul are un rol important chiar și atunci când nu ai o problemă gravă și te ocupi întocmai de sănătatea dințiilor tăi.

Detartrajul, reprezintă o altfel de periere a dinților necesară și posibilă doar la cabinetul stomatologic.
Bolile care pot rezulta din lipsa igienei dentare sunt cele precum gingivita (inflamarea gingiilor), carii și multe altele care duc la degradarea și pierderea danturii în timp.

Sănătatea dinților depide și de alimentația pe care o avem, de aceea este recomandat să ne informăm cu privire la alimentele ce ne pot afecta atât sănătatea danturii cât și cea a organismului.