De ce prefer cafeaua instant și nu cea normală

Pot spune că am descoperit cafeaua acum 2 sau 3 ani și nu a fost tocmai dragoste la prima vedere, dar trebuie să recunosc că mi-a plăcut. Și încă îmi place. Când spun că ”am descoperit” ma refer la faptul că de atunci am început să beau ocazional cafea sau nes, nu că atunci am auzit pentru prima dată în viață de așa ceva. N-am descoperit eu apa caldă sau roata.

În primul an de băut cafea de câteva ori pe săptămână am preferat-o doar pe cea instant pentru că… timp. 🙂 După cum îi spune și numele: se face mai repede. Și cum toți depindem de timp în ziua de astăzi, nesul e preferatul multora.

Iarna cred că aș putea înlocui nesul cu cafeaua obișnuită, însă vara în niciun caz fiindcă n-am niciodată răbdare să-mi fac o ceașcă de cafea acum și să o pot bea abea peste 40 de minute când se mai răcește cât de cât, pentru că da – cafeaua normală are nevoie de apă fiartă căreia pe timpul verii îi trebuie o veșnicie să ajungă la o temperatură acceptabilă, pe când nesul poate fi făcut chiar și cu apă rece (dacă vorbim de cel special facut pentru așa ceva) deși personal nu-mi place. În orice caz, cafeaua instant se poate face în apă călduță și nu trebuie să aștepți nici o secundă să se răcească. Are temperatura optimă din start și te ajută să salvezi destul de mult timp.

Pe final trebuie să recunosc însă că nesul primește o bilă neagră la capitolele gust/aromă/miros atunci când îl comparăm cu o cafea bună, dar îl iert ținând cont că nu trebuie să aștept deloc să se răcească pentru a-l putea bea. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.