De ce nu mă mai uit la programele tv

Acum câteva luni mi-am vândut televizorul pentru că am ajuns în sfârșit la concluzia că nu mă ajută în niciun fel și singurele lucruri pe care le face e să consume curent, să mă facă să plătesc abonamentul TV care iar îmi lua niște lei lunar din buzunar și să-mi ofere conținut de cea mai proastă calitate posibilă. Făcând această alegere foarte mulți prieteni m-au întrebat de ce nu mai mă uit la televizor iar răspunsul meu nu a fost nici foarte simplu dar nici extrem de complex.

În primul rând eu nu deschideam televizorul foarte des. Toată ziua stăteam la calculator sau eram plecat, deci nu avea ce să caute aprins ziua. Uneori îl mai aprindeam seara când nu eram foarte obosit și voiam să aud puțin zgomot de fundal, gen câțiva idioți care discută scandaluri pe Antena 1. Dar și asta se întâmpla periodic fiindcă, de multe ori, eram suficient de obosit încât să n-am chef de nimic și să-mi doresc să fie beznă și liniște deplină în cameră, să nu mă deranjeze nimic.

Un alt motiv ar fi acela că nu puteam să-mi aleg singur conținutul pe care voiam să-l vizionez. Da, putem să selectez canalul pe care-l vreau dar nu și ceea ce se difuzează la ora aia, în momentul respectiv, pe acel post tv și eram oarecum obligat să mă uit la ce vor ei dacă nu schimbam canalul sau închideam televizorul.

Și, cel mai neînsemnat dintre motive, după ce au cântărit greu celelalte 2, ar fi faptul că prețul abonamentului e prea mare pentru ceea ce mi se oferă și pentru cât de mult mă uitam eu la televizor. În sensul că plăteam pentru a mă uita câteva ore pe lună la el, aproape cât plătesc lunar la abonamentul de la internet pe care-l folosesc multe ore pe zi.

Așa am renunțat eu la televizor și consider că am făcut o alegere foarte bună. Vă recomand să faceți același lucru dacă și la voi se întâmplă ca în motivele enumerate de mine mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.