De ce fel de scoli de soferi sa te feresti

In mediul online circula numeroase povesti de groaza in legatura cu scolile de soferi din Bucuresti. Incidente precum datul jos al elevilor din masina si lasatul acestora in drum sau aplicarea unor atentionari cu tenta violenta sunt lucruri pe care scolile de soferi nu ar trebui sa le accepte sub nici un fel. Cu toate acestea situatii de genul, se intampla si azi in cazul cursantilor care doresc sa devina soferi. Promovarile scolilor de soferi atat din mediu online cat si cele pe care apar sub forma de afise lipite pe diverse obiecte pe strada sunt menite sa ofere doritorilor de permis o gama cat mai variata si larga de scoli de soferi.

Iata de ce fel de scoli trebuie sa te feresti

1. Scolile de soferi care incurajeaza instructori auto agresivi

Ca ii incurajeaza sau nu asta nu este un lucru cunoscut cu certitudine, dar acesti instructori auto isi pastreaza locurile de munca chiar si in urma unor serii de review-uri negative. Exista instructori care apeleaza la metode de predare de loc potrivite cum ar fi tachinarea cursantilor sau atentionari violente din punct de vedere fizic sau verbal, adresarea de injurii si multe altele. Aceste lucruri nu trebuie trecute cu vederea iar daca sesizati comentarii negative de genul acesta pe paginile oficiale ale scolilor de soferi cel mai indicat lucru este sa va feriti de ele.

scoala de soferi

2. Scoli de soferi care nu respecte reglementarile impuse de UE

Scolile de soferi trebuie se respecte programa si noul cod rutier si trebuie sa asigure cursantilor modalitati de invatare a legislatiei intr-o maniera cat mai usoara si pe intelesul tuturor. Numarul complet de ore de pregatire atat practica cat si teoretica trebuie finalizat in intregime iar toti instructorii auto trebuie sa fie calificati si sa indeplineasca conditiile de pregatire prevazute in reglementarile in vigoare. Cursantii trebuie sa aiba posibilitatea de a lege tipul si modelul de masina pe care pot face pregatirea practica dintr-o gama variata de autoturisme care indeplinesc pe deplin conditiile prevazute pentru circulatia in trafic.

3. Toate scolile de soferi trebuie sa asigure pregatirea teoretica a cursantilor

Potrivit reglementarilor in vigoare, pregatirea practica pe traseu se realizeaza doar cu vehicule care indeplinesc conditiile prevazute de siguranta, iar instructorii auto autorizati sunt obligati sa efectueze orele de cursuri practice numai cu persoane care au parcurs in prealabil pregatirea teoretica intr-o scoala auto atestata. Scolile auto care nu asigura pregatirea teoretica a cursantilor risca amenzi cu sume intre 4 si 6 mii de lei.

Dupa ce ai ales scoala de soferi, poti citi invata de aici cum sa te descurci la examen: www.stiripesurse.ro/obtinerea-permisului-auto-in-pasi-simplu-de-urmat_1190471.html