De ce este importantă vitamina B12 pentru organism

Pentru un organism cat mai sanatos, trebuie sa avem grija la nivelul de vitamina B din corpul nostru. Bineinteles, este destul de usor sa obtinem majoritatea vitaminelor din categoria B consumand o dieta cat mai echilibrata, care sa contina produse si cereale integrale.

Insa, atunci cand vorbim de Vitamina B12 este cu totul si cu totul o alta poveste. Aceasta vitamina ajuta ADN-ul si celulele rosii din sange, incurajeaza functia nervoasa si sustine sistemul imunitar la parametrii cat mai ridicati. Pana aici totul este bine, dar aceasta vitamina sa gaseste in mod natural doar in sursele animale.

Acest lucru inseamna ca persoanele care nu mananca carne sau produse lactate pot avea niste probleme pentru a atinge doza minima recomandata de Vitamina B12. Atunci cand nivelul de Vitamina B12 nu corespunde parametrilor, atunci vom simti niste afectiuni precum problemele digestive, stari de oboseala si slabiciune continua.

Iata ce alimente poti consuma pentru a mari volumul de Vitamina B12 din organism:

1. Stridii
Pe langa volumul de Vitamina B12, acestea mai conin si zinc, minerarul care sustine cel mai mult sistemul imunitar si ne ajuta in vesnica lupta impotriva racelilor. De asemenea, zincul ajuta si producerea unei cantitati mai mari de testosteron.

2. Crab
Crabul are si alte beneficii, aici vorbind bineinteles de vitaminele A, B si c, precum si cantitati semnificative de magneziu.

3. Sardine
Ati fi foarte surprinsi sa aflati cate beneficii au acesti pesti micuti. Ei au cantitati considerabile de calciu, acizi grasi, Vitamina D, dar si Omega-3. In cazul in care cumparati sardinele in conserve cu ulei, sa nu uitati sa le clatiti bine inainte de a le gati pentru a scapa de sarea in exces.

4. Pastrav
Pastravii, spre deosebire de sardine, sunt niste pesti mai grasi, fiind o sursa de Vitamina D, acizi grasi, Omega-3, putand astfel sa promoveze functiile creierului si ajuta la tratarea inflamatilor.

5. Somon
Precum pastravul, si somonul reprezita o sursa bogata de proteine sanatoase, de asemenea, acestia sunt bine cunoscuti pentru continutul destul de ridicat de Vitamina D.

Acestea fiind spuse, daca aveti un deficit de Vitamina B12 in organism si nu prea mancati carne, aveti de unde alege pentru a nu duce lipsa de aceasta vitamina importanta pentru organism.