De ce este important somnul

In viata, multe lucruri prioritare pentur noi nu ar trebui sa fie atat de importante si din pacate, multe aspecte ale vietii care chiar conteaza pentru o viata cat mai sanatoasa si mai fericita, au o importanta mult prea mare. Printre acestea intre, se numara si odihna, respectiv somnul, deoarece acesta ne poate asigura atat succesul in viata cat si sanatatea la care toti visam insa putini fac ceva pentru a o obtine.

Adiacent somnului, vom povesti putin si de relaxarea de care avem nevoie pentru a duce la capat orice activitate. De aceea, ne vom axa in acest articol, strict pe aceste subiecte si care au rolul de a ne oferi exact ceea ce ne dorim de la viata. Pentru orice persoana ar trebui sa fie importante aceste lucruri, deoarece fara ele nu putem trai.

Importanta somnului

Degeaba incercam sa dormim cat mai putin, deoarece acest lucru se traduce prin crearea unor probleme destul de grave de la nivelul creierului si acestea nu vor aparea de la o zi la alta, ci in timp exact cum este mai periculos. In cazul unei astfel de probleme,  cea mai intalnita este tocmai la nivelul memoriei, de aceea unele persoane ajung sa aiba grave probleme de memorare si chiar de la o varsta destul de mica. Pe langa asta, problemele cognitive sunt o alta discutie deoarece acestea nu sunt atat de intalnite insa sunt foarte grave atunci cand apar. Si daca stai sa te gandesti, aceastea sunt doar cateva din cele mai intalnite probleme datorate lipsei de somn, de celelalte nici macar nu mai are rost mentionez.

Ar fi bine sa ai in vedere si faptul ca pe perioada noptii, este foarte important faptul ca au loc cele mai necesare procese ale organismulu si fara de care, acesta nu ar functiona la acelasi nivel. De exemplu, substantele nedorite de organism si depistate de sistemul imunitar vor fi eliminate fiind trimise catre ficat. Tot acest proces, are loc in momentul in care individul este adormit si cand organele functioneaza la cel mai mic nivel. Si de departe cel mai important proces se realizeaza la nivelul motorului tau , adica la nivelul creierului si consta in curatarea sa. Fara acest proces, probabilitatea de a face Alzheimer este cu mult mai mare decat crezi iar ca urmare, fiind un proces destul de lung, va trebui sa te asiguri ca dormi 8 ore pe noapte, si intr-un pat cat mai comod.

Dementa este una din cele mai intalnite probleme grave care apare datorita somnului, iar aceasta isi face aparitia si cand facem exces de somn, fapt destul de intalnit. Niciodata ce a fost prea mult nu a fost atat de bun, iar asta se traduce prin maxim 9 ore de somn pe noapte. Incearca sa te axezi pe crearea unui stil de viata cu un somn de 8 ore pe noapte, acest numar de ore fiind perfect pentru o sanatate cat mai buna daca vrei sa nu ai probleme grave de sanatate.