De ce e important să economisești bani

Nu stiu cat de interesanta este povestea de astazi, insa cu siguranta are la baza cel putin o invatatura utila, anume cum sa nu ajungi sa ai nevoie de un imprumut rapid, asa cum am patit eu cu ceva timp in urma.

E important sa stii ca oricat de bine iti merge in acest moment, oricat de mare e salariul tau si indiferent de cat de linistit esti atunci cand te gandesti la ”ziua de maine”, lucrurile se pot schimba in orice clipa, mai ales din punct de vedere financiar.

Am facut un credit nevoi personale acum cativa ani, la scurt timp dupa ce a apus o perioada foarte buna din viata mea. Lucrurile incepusera sa mearga bine in adevaratul sens al cuvantului de foarte scurt timp, asa ca nu ma interesa prea tare sa econimisesc, convins fiind ca salariul se va mentine la acel nivel pentru cel putin cativa ani.

Ei bine, criza a venit mult mai devreme decat o asteptam eu iar salariul a scazut instant, transformandu-mi viata dintr-una confortabila intr-una aflata la limita, cu facturi platite in ultima zi.

Bineinteles, compania la care lucram a fost la fel de afectata de criza precum au fost si angajatii, astfel ca un credit pe firma a fost printre primele lucruri care s-au intamplat in acea perioada. Din pacate n-a fost suficient si fiecare si-a vazut de treaba cum a stiut mai bine.

Lucrul care mi-ar fi salvat cel mai tare pielea in perioadele grele cand salariul abia acoperea plata chiriei si a facturilor ar fi fost niste bani pusi deoparte ”pentru zile negre”, cum se zice pe la noi.

O mica suma economisita lunar mi-ar fi permis atunci sa duc o viata macar decenta si sa pot gandi limpede pana ce situatia financiara isi revine la normal.