Cum să strângi mai mulți bani

Fiecare dintre noi ne dorim mai multi bani, am fi de-a dreptul ipocriti sa spunem ca nu. Insa fiecare dorim sa ii cheltuim pentru altceva, unii vor sa aibe intotdeauna ultimul telefon mobil, pe cand altii prefera sa fie bine imbracati sau, de ce nu, unii isi doresc sa exploreze cat mai multe tari si sa capete experiente.

Dar cum sa facem mai multi bani? In primul rand, ar trebui sa economisim mai mult, iar mai jos sunt cativa pasi demni de urmat:

Cauta oferte

De cate ori ti-ai cumparat ceva doar pentru ca ai vazut o reclama inainte la televizor sau pe internet? Probabil ca vei ridica din umeri, insa ar trebui sa fii mai atent la lucrurile pe care decizi sa le achizitionezi. Cauta intotdeauna oferte, obtine cupoane sau reduceri, iar nu in ultimul rand, fa-ti card de fidelitate la fiecare magazin pe care il frecventezi. 

Nu mai risipi lucrurile pe care le cumperi

Adesea atunci cand mergem la cumparaturi mai cumparam o sticla de lapte, cu toate ca stim ca mai avem una desfacuta acasa. Nu este un lucru neaparat rau, insa vom arunca sticla veche de lapte, iar pe masa va ajunge cea noua. La fel se intampla in cazul celorlalte alimente, cumparam mult, consumam mai putin, iar in cele din urma ajungem sa aruncam mai mult decat am mancat. 

Nu cheltui mai mult decat ai

Daca ajungi in stadiul asta cu siguranta inaintezi cu pasi repezi spre un dezastru financiar. Trebuie sa iti cunosti intotdeauna veniturile, iar in functie de ele sa iti stabilesti cheltuielie. Tine evidenta oricarei sume care intra in buzunar, dar, de asemenea, noteaza si ce iese. Te va ajuta mult pentru a gasi un echilibru, de asemenea, cel mai bine ar fi sa iti stabilesti un buget saptamanal pe care sa nu il depasesti.

Gestioneaza mai bine datoriile pe care le ai

Un studia a aratat faptul ca majoritatea persoanelor ajung sa se indatoreze la un moment dat. Trebuie sa ai mare grija cum gestionezi aceste datorii si sa nu fi pus in situatia de a ajunge sa iei o alta datorie pentru a plati prima datorie, ceea ce in zilele noastre se numeste refinantare.