Cum ne pot face animalele de companie viața mai bună

Toata viata ti-ai dorit sa ai un animal de companie? Daca ai ajuns la stadiul de a avea propriul animal de companie, cu siguranta iti iubesti foarte mult vietatea si te asiguri in permanenta ca este bine si sanatos. Insa, cu toate acestea, te-ai gandit vreodata ca un animal de companie este bun si pentru sanatatea ta? Cercetarile sugereaza faptul ca pisicile si cainii pot oferi niste beneficii din punct de vedere al sanatatii pentru proprietarii lor. 

Iata mai jos 7 lucruri pozitive pentru cei care detin animale de companie:

1. Animalele de companie ajuta la scaderea colesterolului. Cum? Foarte simplu, daca iesiti la cel putin doua plimbari zilnice cu patrupedul prin oras veti putea mentine colesterolul sub control, va fi mult mai placut sa va plimbati cu cainele decat singur.

2. Ne ajuta sa combatem stresul. Atunci cand ne uitam la animalele noastre de companie si vedem ca sunt fericite, in creierul nostru se elibereaza cantitati semnificative de oxitocina, hormonul care este responsabil cu starea de bine si sentimentele de bucurie.

3. Animalele de companie pot reduce tensiunea arteriala. Studiile au demonstrat faptul ca printr-o simpla mangaiere a pisicii putem reduce rapid tensiunea arteriala.

4. Animalele de companie va ajuta sa va mentineti cat mai sanatosi din punct de vedere fizic. Studiile au aratat faptul ca proprietarii care detin caini merg mai mult pe jos fata de cei care nu detin caini, si normal, pana la urma. De asemenea, acestia au demonstrat si niveluri de activitate fizica mai ridicate fata de restul.

5. Ajuta in prevenirea alergiilor, mai ales la copii. Se sugereaza foarte mult faptul ca cei mici, daca au fost crescuti intr-un mediu cu animale de companie au un risc mult mai redus de a dezvolta de-a lungul vietii anumite eczeme sau astm.

6. Animalele de companie ne ajuta sa luptam impotriva depresiei. Acestea ne fac sa ne concentram mai putin pe gandurile negative, dar, de asemenea, ne fac sa ne simtim mai bine deoarece acestea ne sunt o companie placuta care ne ofera dragoste neconditionata.

7. Acestea ajuta in imbunatatirea relatiilor. Un studiu a demonstrat faptul ca adultii tineri care poseda animale de companie au o relatie mai buna fata de cei care nu au un animal de companie.