Cele Mai Bune Cartiere În Care Să Locuiești În Londra

Niciodată nu este ușor de spus care este locul cel mai potrivit în care să te stabilești în Londra. Cel mai bun cartier pentru o persoană poate părea cel mai mare coșmar pentru o altă persoană. Practic, în funcție de personalitatea, interesele și prioritățile unei persoane, poți determina care poate fi locul ideal în care aceasta să locuiască.

În cazul în care ești un tânăr student sau ești proaspăt angajat și dorești să experimentezi viața nebună a orașului, cu toate evenimentele sale, dar fără a fi deranjat de zgomotul punctelor fierbinți ale acestei capitale cosmopolite, atunci ar fi bine să verifici apartamentele din zona de nord a Tamisei.

Dacă te consideri un suflet mai boem sau artistic, în estul Londrei te vei simți ca acasă. Acolo nu numai că vei putea să te bucuri de baruri și restaurante ascunse între galerii de artă, dar vei avea, de asemenea, posibilitatea de a economisi niște bani. Cu toate că această zonă este din ce în ce mai populată de tineri, este încă o opțiune bună pentru persoanele care caută locuințe mai ieftine.

Dacă vrei să locuiești într-un cartier cu servicii mai ieftine, chirii accesibile, rată mică de criminalitate și cu un mediu plin de viață, ar trebui să alegi Shoreditch. Deși este mai scump decât alte zone precum Dalston, acest cartier este încă o alegere bună pentru tinerii care tocmai s-au mutat în capitala Angliei.

Dacă îți place să trăiești viața pe picior mare și îți permiți să locuiești în zone de lux, ai putea prefera West London. Acesta îți oferă mai mult decât clasă și stil, îți oferă șansa de a trai în cel mai bun mediu cu arhitectură tradițional britanică. Străzile pietruite din această parte a orașului sunt rezervate pentru cei mai bogați oameni, având o mulțime de buticuri, restaurante fine și baruri cosmopolite. Cele mai interesante cartiere din vestul Londrei sunt Notting Hill, Fulham, Kensington și Chelsea.

Dacă ești căsătorit și ai deja copii, află că nordul Londrei este cea mai bună zonă a acestui oraș pentru familiști. Chiar dacă nu ai un vehicul, vei fi surprins de cât de bine este organizat transportul în comun acolo – este atât de comod și ieftin! Această zonă este, de asemenea, o zonă bună pentru artiștii care își doresc o atmosferă mai calmă. Cele mai bune cartiere din nordul Londrei în care să locuiești sunt: Camden Town, Angel și Hampstead.

Dacă ești un fan al parcurilor mari, al zonelor deschise și al sporturilor, nu ar trebui să eziți prea mult. Cea mai bună zonă în care să îți închiriezi o locuință este sudul Londrei. Cartierele Battersea, Wimbledon, Peckham și Brixton, cu toate că se află puțin mai departe de agitația orașului, dispun de un transport public foarte bine pus la punct și îți oferă un mediu relaxant, cu multe terase, puburi, restaurante, piețe alimentare și cinematografe.