Ce trebuie să facem când ne scapă telefonul în apă

Nu este exclus ca uneori să vă scape telefonul mobil în apă. Îl puteți uita în buzunar când băgați hainele la spălat, vă poate cădea în râu, într-o băltoacă sau puteți vărsa sticla cu suc pe el. Lista accidentelor posibile e lungă însă există şi una scurtă prin care vă puteți salva telefonul în astfel de situații.

Dacă acesta ia contact cu apa nu e imposibil să îl recuperați întreg şi neafectat. Evident, puteți face asta dacă nu îl lăsați minute bune să stea în apă sau cu apă pe el. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți e să îl scoateți cât mai repede din contactul cu apa sau cu orice alt lichid.

Al doilea lucru este să îi scoateți bateria pentru a nu apărea scurtcircuitele. Deşi ați putea cred că ați evitat cele mai grele momente, acestea apar abia de acum încolo. Vrți fi tentanţi mereu să băgați bateria la loc pentru a vedea dacă acesta mai funcţionează.

Uitaţi de asta! Ar putea fi cea mai mare greşeală pe care o veţi face. Chiar dacă stergeţi telefonul bine de apă, e posibil ca aceasta să fi intrat în el şi luând contact cu electricitatea să apară scurt circuitele şi telefonul să nu mai poată fi recuperat.

Următorul pas ar fi să îl dezasamblaţi pe cât de mult puteţi. Trebuie scoasă cartela, cardul etc. Umezeala trebuie eliminată pe cât de mult posibil cu nişte cârpe fine. Din păcate e posibil ca apa să fi intrat în zone în care nu aveţi acces.

Primul lucru la care s-ar putea să vă gândiţi este să evaporaţi apa cu ajutorul unui uscător de păr. Ar fi greşit să faceţi asta pentru că supunerea la cădură excesivă poate deteriora şi mai rău piesele telefonului. Puteţi folosi însă un aspirator minuscul pentru a aspira apa.

Puteţi scoate umiditatea într-un mod mai ingenios, punand toate componentele telefonului într-un bol cu orez nefiert. În câteva ore, umiditatea din telefon va fi scoasă de orez.
E indicat să nu porniţi telefonul decât după aproximativ 24 de ore, poate chiar 48 de ore. Cel mai bine ar fi sa il pastrati în orez.

Sursa
http://www.digitaltrends.com/mobile/how-to-fix-a-wet-cell-phone/