Ce se va întâmpla dacă vei consuma fulgi de ovăz în fiecare zi?

Ovazul este o cereala ce poseda excelente calitati nutritive. Este foarte bogat in proteine, in oligo-elemente, in fibre si in antioxidanti. Si cel mai adesea, se consuma sub forma de fulgi, de faina sau in terci mai ales. Si daca il vei consuma in fiecare zi, te poti bucura de o multime de beneficii pentru sanatate.

Vei pierde din greutate. Regimul cu fulgi de ovaz se pare ca este din ce in ce mai popular. Permite tuturor persoanelor care vor sa slabeasca sa scape foarte repede de kilogramele in plus. Fulgii de ovaz contin foarte putine calorii si sunt foarte bogati in fibre si in proteine. Iti vor permite sa te saturi mult mai repede si mai usor si sa nu te confrunti cu o senzatie de foame. O dieta pe baza de fulgi de ovaz este deci extrem de benefica.

Nivelul de colesterol va scadea. Fulgii de ovaz fac parte din categoria alimentelor care permit cel mai mult diminuarea nivelului de colesterol din sange. Acest lucru este posibil datorita fibrelor sale solubile, mai ales fibrei beta- glucan. S-a dovedit ca un consum zilnic de sase grame de beta-glucan permite diminuarea semnificativa a nivelului de colesterol rau din sange.

Nu vei mai avea probleme cu digestia. Fibrele sunt esentiale pentru sanatatea sistemului digestiv. Pentru a-l mentine pe acesta in cea mai buna stare de sanatate si pentru a nu avea probleme legate de digestie, se recomanda sa se consume in jur de 25-35 de grame pe zi. Ovazul este unul din alimentele cele mai bogate in fibre. Il poti deci include fara probleme in regimul tau alimentar pentru o mai buna sanatate a sistemului digestiv.

Pielea va deveni mai frumoasa. Ovazul detine numeroase proprietati cosmetice. Acesta actioneaza foarte eficient contra afectiunilor pielii precum eczemele sau iritiatia.

Proprietatile unice fainii de ovaz provin din prezenta unei mari varietati de vitamine si de oligo-elemente in compozitia sa. Permite deci purificarea pielii si eliminarea toxinelor sau altor compusi nocivi.

Vei deveni mai energica. Zaharurile lente din fulgii de ovaz pot permite incetinirea digestiei. Deci corpului ii va fi furnizata mai multa energie, dar in mod progresiv.

Vei diminua riscurile de a suferi de crize cardiace. Ovazul este foarte bogat in grasimi sanatoase si poate intari sistemul circulatoriu. Antioxidantii prezenti in fulgii de ovaz reduc probabilitatea de distrugere a peretilor venelor din cauza radicalilor liberi. Fulgii de ovaz pot reduce nivelul de colesterol rau din sange. Si toate acestea permit diminuarea riscurilor de a suferi de crize cardiace. Se recomanda deci sa se consume in jur de 3 grame de beta-glucan, mai ales de catre cei care sufera de afectiuni cardiace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *