Ce pot consuma dacă am probleme de inimă?

In cazul in care aveti probleme cu inima, alimentele disponibile vara, va vor satisface toate nevoile, deoarece, pe langa faptul ca nu vor contine un numar mare de calorii, vor fi si usor de consumat, inducandu-va starea de bine si de satietate.

O persoana bolnava de inima ar trebui sa consume moderat orice aliment si sa manance cate putin din toate, dar mai mult din alimentele bune, imbunatatinu-si astfel starea de sanatate.

Dieta mediteraneana este una dintre solutiile la care poate apela fara nici o grija. Aceasta dieta se bazeaza pe un aport crescut de salate, fructe, legume, carne slaba si peste. Consumand astfel de alimente se reduce din colesterolul rau, acesta fiind inlocuit de cel bun.

Vinul rosu trebuie consumat cu moderatie, recomandat fiind sa nu se depaseasca un pahar de vin rosu la o singura masa, pe zi. Ar trebui evitat si consumul excesiv de sare, pentru ca si acesta poate avea un efect nociv asupra bolnavului.

Pacientul cu hipertensiune arteriala trebuie sa consume mai putin de 5 g de sare pe zi, in timp ce pacientul diagnosticat cu insuficienta cardiaca ar trebui sa nu consume sare deloc. Un alt factor important, de care orice bolnav de inima ar trebui sa tina cont, este consumul de minim 2 litri de apa pe zi, in special pe perioada verii cu preponderenta in perioada cand este canicula.

Toate aceste sfaturi trebuie combinate cu un minim de exercitii fizice. Un astfel de exercitiu fizic, foarte util si pe care il poate face oricine, este mersul pe jos intr-un ritm mai alert. Acest lucru, pe langa o scadere a nivelului colesterolului duce si la o mai buna metabolizare a grasimilor precum si la stimularea unor factori biochimici cu rol de protectie.

Indicat ar fi ca persoanele diagnosticate cu boli de inima sa faca un efort moderat.