Ce alimente ne ajută să facem mușchi

Cu siguranță nu sunt puțini cei care își doresc să slăbească sau să aibă un corp cu forme fără a face efort fizic. Pare o utopie acest lucru însă e important să știm că anumite alimente ne pot ajuta să ne creștem masa musculară. Pe deasupra, unele dintre ele nici nu sunt scumpe.

Evident, randamentul nu poate fi același cu mersul la sală însă dacă le combinăm, alimentele cu efortul, rezultatul poate fi unul peste așteptări. Trebuie menționat că doar mâncând nu vom aduce un aport consistent masei musculare.

De altfel, mersul la sală ne ajută să ne creștem masa musculară pe grupe de mușchi, adică uniform, eliminând arbitrariul.

Spanacul este o sursă importantă de proteine, care ne ajută să ne dezvoltăm mușchii. Ca și la celelalte alimente e indicat să îl cominăm și nu să îl mâncăm pur și simplu crud. Ca și la dietele alimentare trebuie să facem totul să fie plăcut. Nu trebuie să ne forțăm să mâncăm ceva care nu ne place ci trebuie să facem un mixt care să ne facă plăcere să îl gustăm.

Ouăle sunt recomandate de aproape toți experții în dezvoltarea musculaturii, prin mijloace sănătoase. Pe lângă proteine, oul conține și colină, un nutrient care ajută la crearea celulelor noi.

Fasolea uscată este și ea recomandată pentru că are un conținut ridicat de proteine și unul scăzut de calorii. Laptele ajută și el însă aici există o contradicție. Deși mai toți nutriționiștii susțin că acesta are în compoziția lui mulți nutrienți care ajută la formarea musculaturii dacă e consumat după efort, sunt foarte mulți specialiști care susțin că un adult nu e capabil, spre deosebire de un copil, să extragă esențialul.

În loc de lapte putem consuma lactate. Corpul unui adult extrage mai ușor nutrienții din iaurt și branză decât din lapte.

Există și alte alimente ieftine care ne ajută să ne creștem masa musculară. Printre acestea se numără sfecla, untul de arahide, semințele de floarea-soarelui, sardinele, tonul și sparanghelul.