Bateriile care se încarcă singure

Daca vorbim de un punct forte al gadgeturilor, atunci bateriile nu sunt printre aceste puncte. Producatorii iau in calcul numeroase posibilitati de a mari puterea bateriei, utilizand metode neconventionale, ce au drept scop marirea duratei de viata.

Solutia insa vine de la posibilitatea producerii energiei chiar in gadgeturile noastre. Spre exepmplu este recunoscut iPhone-ul cariua i-a fost schimbata bateria cu o pila de combustibil, hidrogenul fiind transformat in electricitate. Acest tip de baterie, desi foarte neconventionala, poate alimenta un laptop sau un telefon timp de o saptamana, aceste device-uri fiind utilizate la o capacitate maxima.

Aceasta tehnologie este foarte utila chair si atunci cand vorbim de drone. Cele mai noi drone zboara in jur de 15-20 de minute, pana cand vor avea nevoie de o noua incarcare. O drona cu pila de combustibil in loc de baterie, ar putea rezista chair si 2 ore.

Inafara de acest fapt, pila de combustibil se poate schimba in mai putin de 20 de secunde, lucru ce face ca drona sa-si poata relua zborul in mai putin de un minut. Tehnologia aceasta este in curs de testare, dar se anunta a fi una de viitor.

Pilele de combustibil sunt inca foarte scumpe, iar hidrogenul poate fi foarte periculos daca nu este stocat corespunzator. O solutie mai simpla si din ce in ce mai folosita este Powertrekk.

Aceasta tehnologie este bazata pe apa, atunci cand vrei sa-ti incarci telefonul va trebui doar sa adaugi putina apa astfel incat aceasta va genera electricitate. Un astfel de acumulator costa 100 de dolari, plus alti 45 de dolari pentru 9 rezerve de saruri. O alta solutie este propusa de Kyocera.

Niste panouri invizibile montate pe ecranul telefonului ar putea fi capabile de captarea energiei solare si transformarea acesteia in energie, ce va face ca viata bateriei sa fie mult imbunatatita.