Alimentele bogate în fier pentru a evita carențele

Daca te abtii de la consumul de carne, asta nu inseamna ca trebuie sa suferi de o carenta in fier, un mineral esential pentru sanatatea noastra. Iata cum poti obtine doza zilnica necesara de vitamina D din alimentele vegetale.

Semintele de dovleac, o buna sursa de fier. Semintele de dovleac sunt o sursa foarte buna de fier pentur vegetarieni. Un pumn de seminte de dovleac contine 1 mg de fier, adica in jur de 5% din doza zilnica recomandata. Poti intensifica valoarea lor nutritiva, consumandu-le crude sau le poti pune cel mai bine gustul in valoare, tinandu-le putin la cuptor.

Varza de Bruxelles, o alta sursa buna de fier. Varza de Bruxelles este o crucifera de toamna sau de iarna. Este foarte bogata in fier, care transporta oxigenul in organismul nostru si care genereaza energie, reglandu-ne metabolismul in acelasi timp. Deci poate preveni oboseala si alte simptome ale carentei in fier.

Lintea, o alta alegere buna pentru a eviat carentele. Aceasta leguminoasa mai mica este foarte apreciata de catre vegetarieni deoarece are foarte putine calorii si un nivel ridicat de proteine, de fier sau de fibre. Face parte din categoria leguminoaselor care au si o putere anti-cancerigena.

Fasolea neagra. Fasolea neagra este foarte bogata in fier. Daca vei adauga o ceasca in fiecare zi la toate preparatele tale, vei acoperi 20% din nevoile zilnice. Fibrele sale vor calma in acelasi timp pofta de a rontai ceva si iti vor aduce o energie care dureaza.

Rucola. Rucola este si ea o planta foarte bogata in fibre si o buna sursa de fier pentru globulele rosii. Contine doar 5 calorii pe ceasca si vitaminele A si K, dar si acizi grasi omega 3.

Fructele uscate. Fructele uscate contin mai mult fier decat cele proaspete deoarece il pot concentra mai usor. Poti deci incerca sa iti pregatesti gustari cu piersica, stafide dau caise pentru a adauga un plus de fier in alimentatia ta.

Sucul de prune. Iata o sursa neasteptatade fier. Dar si o sursa foarte buna de vitamina C. un lucru foarte important, deoarece ajuta la asimilarea mai usoara de fier. In acest sens, cel mai bine ar fi sa favorizezi alimentele bogate in vitamina C si nu suplimentele.

Spanacul fiert. Iata o alta leguma foarte bogata in vitamina C si in fier. O combinatie minunata care permite o asimilare maxima de fier in organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.