Consumate cel mai adesea in doze infime, oligoelementele sunt cele care pot stimula sistemul imunitar. Sunt de real ajutor cu alte cuvinte atunci cand vine vorba despre a incuraja organismul sa lupte contra virusilor sau a altor infectii.

Agresiunea frigului de afara, lipsa luminii dar si aparitia unor virusi sau bacterii sunt factori care pot afecta sistemul imunitar. Acest lucru duce mereu la oboseala, dureri de cap, infectii cronice… dar oligoelementele sunt de mare ajutor pentru a intari sistemul imunitar. Care sunt cele pe care te poti baza?

Cuprul, anti-bacterian. Cuprul este anti-infectios si un anti-inflamatoriu foarte puternic. Este foarte util pentru a lupta contra afectiunilor care pot sa apara in sezonul rece.

Argintul coloidal, un antibiotic natural. Este foarte apreciat pentru virtutile sale anti-infectioase, dar si pentru puterea sa de a inhiba dezvoltarea unor bacterii. Argintul coloidal este cel care poate dezactiva unele enzime de care se folosesc bacteriile pentru a se multiplica. Este indicat in cazul patologiilor ORL sau a starilor de gripa.

Bismuth, pentru a stimula sistemul imunitar. Este un oligoelement foarte eficient pentru starile gripale, mai ales pentru cele virale care pot aparea in sfera ORL. Se mai recomanda cel mai adesea in cazul unor dureri de gat, faringite sau laringite, dar si in cazul unor dureri de gat.

Sulful. Un oligoelement care nu este deloc popular din cauza mirosului sau specific de oua putrezite. Este insa foarte util in cazul afectiunilor respiratorii si este un excelent drenant pentru ficat. Te ajuta sa eviti astfel formarea unui teren favorabil pentru dezvoltarea de microbi.

Seleniul, anti-gripal. Seleniul este si el un mineral foarte indicat in sfera patologiilor ORL. Dar si in cazul unor stari gripale. Este cel care favorizeaza actiunea unor enzime diferite care pot proteja membranele celulare de oxidarea provocata de radicalii liberi si legata de stresul dar si de sezonul rece.