5 efecte pozitive ale spirulinei

Spirulina este o alga in nuante de albastru care exista de miliarde de ani. Se poate regasi in anumite regiuni, mai ales in Asia. Este comercializata uscata sau sub forma de pdra dezhidratata sau chiar capsule. Care sunt cele 5 efecte pozitive ale sale care te vor convinge cu siguranta sa o consumi si tu?

Proteine pentru a ramane in forma si a slabi. Spirulina contine in jur de 55-70% proteine. Chiar mai mult decat soia, care contine doar 35% ! In acest fel, poate mari senzatia de satietate si te poate ajuta astfel sa pierzi in greutate. Productia acestei micro-alge poate ajuta la lupta contra malnutritiei, deoarece contine un nivel exceptional de proteine. In plus, mai contine si aminoacizii esentiali bunei functionari a organismului. Una din proteinele spirulinei se numeste ficocianina si are proprietati detox si stimulante pentru sistemul imunitar.

Spirulina este o sursa completa de proteine de inalta calitate, cel mai adesea comparata cu ouale in ceea ce priveste cantitatea de proteine furnizata pe gram.

Clorofila pentru a purifica sangele. Clorofila prezenta in aceasta alga albastra este cea care poate favoriza producerea de globule rosii si poate contribui in acelasi timp la purificarea sangelui datorita magneziului pe care il contine. Acest pigment vegetal poate intari sistemul imunitar si il poate proteja de infectii mai ales de cele respiratorii. In plus, poate ameliora digestia.

Efecte antioxidante. Datorita moleculelor antioxidante precum acizii grasi omega 6, ficocianina, tocoferolul, carotenul, seleniul sau zincul, spirulina poate contribui la incetinirea imbatranirii si impiedica formarea de radicali liberi. Acidul gama-linoleic sau omega 6 din spirulina face ca pielea sa devina mai supla, mai catifelata si mai elastica.

Proprietati anti-nflamatorii. Studiile au ajuns la concluzia ca 2 grame de spirulina luate in fiecare zi, timp de 16 saptamani de catre cei care sufera de rinite alergice, au fost mult mai eficiente decat un placebo pentru a reduce simptomele participantilor. Spirulina poate sa aiba deci efecte anti-inflamatorii daca se consuma macar 2 grame din aceasta, in fiecare zi. Aceasta poate reduce simptomele care insotesc alergiile nazale precum rinitele alergice.

Poate ameliora performantele fizice. Consumul de spirulina poate mari si rezistenta la efort, reducandu-se stresul oxidativ si curbaturile care pot sa apara dupa un efort fizic mai intens. Dar anumite studii au ajuns si la concluzia ca in jur de sase grame de spirulina consumate zilnic pot sa amelioreze in acelais timp performantele fizice.

Este excelenta pentru sportivi si datorita antioxidantilor sai, care reduc stresul oxidativ, care este responsabil cu oboseala musculra. In plus, superalga poate stimula in acelasi timp si combustia de grasimi in timpul exercitililor.

Spirulina poate sa fie consumata in sucuri, in smoothie, in vinegrete sau in guacamole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *