4 alimente bune pentru parul tau

Un par suplu, sanatos, stralucitor, nu tine doar de cele mai bune produse de ingrijire. Poti incerca sa ai toate sansele de partea ta, integrand la tine in meniu anumite alimente ideale pentru par. Sunt alimente care au o excelenta compozitie nutritionala si care te vor ajuta sa ai un par de vis.

Pestele, datorita nivelului sau ridicat de proteine. Proteinele sunt esentiale pentru un par care straluceste de sanatate. Sunt cele mai importante pentru productia de keratina si pentru a preveni caderea parului. Pestele este cea mai buna sursa de proteine, fie ca vorbim despre un peste mai slab precum morunul, fie ca vorbim despre un peste mai gras, precum somonul. Dar daca nu iti place pestele poti miza pe carnea slaba de pasare sau de curcan.

Lintea sau alte leguminoase. Lintea este cea mai interesanta sursa de proteine, de fier si de zinc, adica cei mai buni nutrienti pentru frumusetea si sanatatea parului. Fierul te ajuta sa ai un scalp mai oxigenat si intervine alaturi de zinc in regenerarea parului. Zincul este cel mai bun si pentru un par stralucitor.

Cerealele, pentru a-ti face plinul de vitamina B. Cerealele sunt cele mai bune pentru par datorita nivelului important de vitamine din gupa B. Astfel ca vitaminele B, de la vitamina B1 pana la vitamina B12, sunt ideale pentru frumusetea parului. Unele din ele pot regla secretia de sebum de la nivelul scalpului, altele pot intari radacina parului, in timp ce unele dintre ele vin cu un plus de stralucire. Consuma deci cereale integrale, germeni de grau, foarte bogati in vitamine, ovaz, orz…

Fructul de Guava si alte fructe bogate in vitamina C. Fructul de Guava are un nivel foarte important de vitamina C. O vitamina necesara pentru cresterea parului. Este foarte buna si pentru a le reda vigoarea.