3 Lucruri Pe Care Oamenii Inteligenți Nu Le Fac

Prima intrebare care merita un raspuns este ce anume il face pe un individ sa fie inteligent? Este abundenta informatiilor pe care le poate memora? Este IQ-ul sau exceptional? Poate ca inteligenta iese la iveala in momentele cruciale, cand trebuie sa iei cele mai bune decizii in cele mai complicate situatii.

Poate ca abilitatea de a anticipa viitorul unei actiuni in curs de desfasurare. Este, probabil, o combinatie a tuturor trasaturilor mentionate in randurile de mai sus.

Desigur, daca cineva este inteligent si are succes, este greu de identificat exact care sunt motivele succesului si bunastarii persoanei respective. Adevarul fiind spus, este mult mai usor de observat ceea ce oamenii destepti nu fac, si sa ajungem la o concluzie cu privire la ceea ce trebuie evitat. Atata timp cat vom ocoli aceste lucruri negative, restul va veni natural, in favoarea noastra.

Iata 3 lucruri pe care oamenii inteligenti nu le fac:

1. Ei nu trec cu vederea posibilitatea de a economisi bani.
Prudenta este o virtute, a nu se confunda cu lacomia sau cu zgarcenia. A fi capabil de a te ocupa responsabil de finante si de a economisi cativa bani, prin evitarea cheltuielilor inutile, este o calitate admirabila.

Aceste cheltuieli lipsite de sens pot fi usor evitate, iar suma de bani economisita se poate ridica in timp la ceva destul de semnificativ.

2. Ei nu se bazeaza foarte mult pe altii.
Nu este nimic in neregula in a avea incredere in prieteni, in membrii familiei sau in colegii de serviciu. Toata lumea ar trebui sa aiba pe cineva pe care sa conteze atunci cand lucrurile nu merg bine. A te baza prea mult pe cineva, cu toate acestea, te poate portretiza ca fiind un om fara putere. Fiind un om inteligent, nu ar trebui sa fii atat de comod.

Poti avea o minte sclipitoare, o inteligenta remarcabila, etc., dar daca nu stii sa utilizezi cu cap aceste trasaturi, atunci vei fi in ochii altora un simplu incompetent.

Exista intotdeauna un gand “Ce se intampla daca fac numai lucruri intr-un mod gresit?” Ideea este perfect justificata. Refuzul de a depasi o astfel de frica, pe de alta parte, nu este.

3. Ei nu se comporta iresponsabil.
Nu confunda aceasta afirmatie cu “Oamenii inteligenti nu stiu sa se distreze.” sau cu “Oamenii inteligenti sunt plictisitori.” Poti sa te distrezi, poti sa bei un pahar de vin si poti sa razi cu pofta. Iresponsabilitatea nu este egala cu neinteresantul, inseamna doar ca iti place sa ai un stil de viata organizat.